luni, 17 octombrie 2011

Instalatie electrica

Va salut pe toti si-mi cer mii de scuze tuturor...
Recunosc ca am fost lenes la scris(ati crezut c-am disparut), dar am fost(zic eu) tare harnic la bricolaje si amenajari.
Am incetat atat de brusc cu scrisul din cauza unor restructurari si reorganizari masive la locul de munca "zilnica" iar apoi a venit vara si toate lucrarile pe-afara trageau de mine ca pruncii de fusta mamii.
Asa ca m-am intors cu paine calda...
Azi prima mestereala... pe care io o consider o mare realizare pentru mine(si o mare cheltuiala deasemenea)... AM REUSIT SA-MI TRAG CURENT LA CASA DE VACANTA!!!
Am inceput demersurile in FEBRUARIE si fara sa intru in amanunte cu autorizatii, am aprins primul bec in AUGUST.
Ca elemente cheie pentru cei interesati:
-o firma preia lucrarea de la I.R.E. si o executa impreuna cu dosare si planuri
-sapatura la 60-80cm, introdus cablu subteran 250m
-contorul se monteaza la limita de proprietate- am avut nevoie de acordul notarial al unui vecin(OM, celalalt mi-a cerut 10mil. ca sa trec 1,5m de pe stalp pana in strada) deoarece cablul subteran traversa proprietatea acestuia
-sume achitate firmei pe etape de executie(dupa zeci de telefoane de accelerare a lucrarilor)
-instalatia interioara am facut-o singur pe pat de cablu aparent(n-am vrut sa mai sparg peretii), cu fire de cupru 1,5mm pt. iluminat si 2,5mm pt. prize, sigurante automate de 10 si 16A.
-intrerupatoare si prize pe perete si atentie sa nu omiteti circuitul CAP SCARA, altfel urcati pe intuneric(fara asa ceva a realizat un electrician autorizat instalatia la o casa supraetajata a unui prieten- daca clientul n-a cerut el "autorizatu" nici nu i-a propus) -am tras 6 circuite pe 6 sigurante : iluminat parter+etaj, prize parter+etaj, iluminat de exterior pt noapte si un circuit de siguranta(alarma, camere, senzori miscare)Bine'nteles ca fara satelit la TV nu-i convingeam pe prunci sa mai vina pe la "mosie", deci...



O sa revin aici cu poze mai amanuntite ale instalatiei(impart acelasi aparat foto cu mostenitorii si tot ce n-apuc sa salvez este "delete" ca-s poze de la tara).

Un comentariu:

  1. uf, bine (c-)ai revenit! mare realizare instalatia electrica, felicitari (avem si noi intrerupatoare cap scara, 4 chiar, stim unde vor fi amplasate, numai timp n-avem).

    RăspundețiȘtergere