joi, 30 octombrie 2014

DIY - casă și grădină (28)- freza de mana- router

 Masa pentru freza de mana

...sau router table....

 o masă simplă și ușor de făcut 


 Șanțurile se fac cu freza, cu distantierul atașat 















 La mijloc, în dreptul bit-ului de freză, se montează furtunul de la aspirator, dacă este cazul


 și cea mai ieftină masă....


miercuri, 29 octombrie 2014

Miercurea fara cuvinte (16) - Kate Middleton

Kate Middleton

 Duchess of Cambridge












 Pentru mine, așa ar trebui să se îmbrace și să se poarte o pretendentă la "tronul" țării...se numește STIL, cu care poți să te naști sau poți să ai șansa să-l dobândești...
 Stilul Ducesei de Cambridge a reușit să stimuleze economia Marii Britanii...și n-a construit un kilometru de autostradă... 
“She’s been brilliant for British fashion and great for the whole economy”- telegraph.co.uk
“Britain's Duchess of Cambridge has been credited with giving the UK economy a £1 billion boost after sales of her most popular wardrobe choices have risen.
Marketing experts have worked out that British women are spending an average of £250 a year to emulate Britain's Prince William's wife's classic style.” - belfasttelegraph.co.uk

"Kate's look has something to appeal to everyone" - consumer analyst Alexandra Richmond


...alte "necuvantatoare" la Carmen

luni, 27 octombrie 2014

Plante Feng Shui

Plante Feng Shui

Chi-ul reprezinta forta universala in domeniul Feng Shui, iar el trebuie favorizat si fructificat la maxim. Un mod de a crea energie chi sunt florile, care isi creaza prorpiul lor camp de energie. Afla care sunt cele mai bune plante feng-shui si decoreaza-ti caminul cu ele.

Plantele cu frunze ascutite, cum este crinul pacii (Spathiphyllum), face parte din categoria yang si ajuta la miscarea mai rapida a energiei chi. Plantele cu tepi, cum sunt cactusii, atrag energia focului, pe cand cele taratoare, ca Selaginella, produc energia pamantului. Plantele cu frunze mici si rotunde atrag energia metalului, iar plantele atarnatoare, cum este iedera, atrag energia apei.

Plantele cu frunze groase si pline de apa, sunt considerate cele mai faste.
Florile proaspete, taiate, aduc si ele energia chi in casa. Evita florile uscate, ele simbolizeaza moartea si descompunerea. Mai bine alege unele artificiale… se spune despre ele ca aduc noroc.
  • Floarea soarelui – reprezinta energia focului si ajuta la reglarea energiilor
  • Laleaua – reprezinta energia metalului; cele rosii creaza o atmosfera romantica, iar cele roz una placuta
  • Irisul – aduce vitalitatea, pasiunea si energie
  • Garoafele – albe aduc liniste si pace, iar cele roz un plus de romantism
  • Narcise – cele albe aduc liniste daca sunt plasate inspre nord, demnitate inspre nord-vest si motivatie si vointa inspre nord-est.
  • Trandafirii – de culoare rosie cresc energia chi mai ales in sectorul romantismul si personalitatii, aseaza-i in partea de vest a casei

Arborele de jad

Planta de jad sau Crassula ovata se regaseste in multe case chinezesti si este considerata una dintre cele mai bune plante feng shui. Ea aduce cu ea belsug si prosperitate, mai ales daca este plasata langa usa de la intrare (fie in interior, fie in exterior). 

Alte flori cu simbol

Crizantema inseamna longevitate, o casnicie lunga si o cariera buna. Narcisa, orhideea intaresc relatiile maritale. Bujorul este floarea dragostei si merge de minune in camera ta daca inca nu esti maritata si iti doresti acest lucru.



Nu uita nici de bambusul norocos, o planta ce contine toate cele cinci elemente feng-shui: pamantul (care se afla in ghiveci), apa (recipientul in care este asezat bambusul are intotdeauna o rezerva de apa), lemn (bambusul reprezinta lemnul), foc (ghiveciul sau planta contine o pata de culoare rosie) si metal (ghiveciul are atarnat un banut sau este legat cu o folie subtire din aluminiu).

Bambusii norocosi vin in diferite marimi:
Trei trepte aduc fericire, sanatate si longevitate;
Cinci trepte stimuleaza cele cinci elemente ale vietii;
Sase trepte aduc sanatate;
Opt trepte aduc dezvoltare si prosperitate;
Zece trepte simbolizeaza perfectiunea si implinirea;
Douazeci si una de trepte ofera o binecuvantare extrem de puternica.


 Plantele aduc noroc si cand sunt plasate la birou. Incearca sa le pozitionezi in colturile din zona de est si sud-est.
 

sâmbătă, 25 octombrie 2014

DIY - casă și grădină (27)- Gloxinia

Astăzi să vorbim puțin despre flori și păstrarea lor peste iarnă...Gloxinia - Sinningia speciosa

 Gloxinia este o plantă cu tulpină florală scurtă, cu frunze păroase, ovale și dințate pe margini. Florile abundente sunt catifelate, evazate către vârf și franjurate delicat pe margini. Culorile acestora variază de la alb la roz și până la violet. Cele mai spectaculoase gloxinii sunt, însă, cele bicolore: exteriorul are o culoare mai ștearsă iar interiorul una mai intensă. Ele sunt disponibile în magazinele de specialitate începând din mai până în august, dar în culturi forțate ele pot înflori în orice perioadă a anului. Ghivecele în care vegetează foarte bine sunt mici și cu sol bine drenat. După înflorire, atunci când frunzele încep să moară, se reduce udarea în așa fel încât bulbii care se află în pământ să stea 2-4 luni în uscăciune totală.

 Atunci când planta dă semne de vegetație, va fi plantată în sol nou, va fi reluată udarea normală (1-2 ori pe săptămână) și fertilizarea (2 ori pe lună din martie până în septembrie, sau doar în perioada de vegetație) iar lumina spațiului în care va fi găzduită va crește. Gloxinia adoră expozițiile estice și vestice, dar le tolerează și pe cele sudice, însă lumina trebuie filtrată. Udarea trebuie făcută cu apă dedurizată la temperatura camerei, în așa fel încât solul să fie parcurs în profunzime, nu numai la suprafață și păstrat umezit. Dacă solul va fi lăsat să se usuce mai mult de 2 cm va fi afectată dezvoltarea firească a plantei. Temperatura minima pe care o tolerează este de 16 gr. C iar cea maximă variază în jur de 33 gr. C. Diferența de temperatură între zi și noapte este bine să fie de aproximativ 10 gr. C. Trebuiesc evitați curenții de aer, mai ales în perioada rece a anului. Umiditatea trebuie păstrată ridicată iar solul trebuie compus din turbă, nisip, pământ de frunze și mușchi de pădure.

 Înmulțirea se face în general prin semințe plantate din octombrie până în martie, dar mult mai simplă este cea prin bulbi. Ca membră a familiei Gesneriadelor, Gloxinia se înmulțește și prin frunze, dar durează aproximativ un an ca dintr-o frunză pusă la înrădăcinat să evolueze bulbul care este baza plantei. Atunci când vă cumpărați o Gloxinie, trebuie să aveți grijă să aibă un frunziș sănătos, de culoare închisă sau uniformă și mulți boboci cu codițe tari. Verificați subsorile frunzelor ca nu cumva acolo să se fi așezat dăunători. Nu vă cumpărați plante bolnave, oricât de dragi v-ar fi, pentru că riscați în acest fel să le îmbolnăviți și pe cele pe care le aveți deja acasă. Dacă totuși vi se întâmplă ceva de genul acesta, izolați planta bolnavă și tratați-o cu insecticidul potrivit în funcție de problemă.  


 Gloxinia este una dintre plantele interesante, care nu solicită îngrijiri deosebite și care se adaptează bine la condițiile de mediu care din casele noastre. Sunt nenumărate varietăți disponibile, așa că o să puteți alege exact ce vă place. Din aceste motive ea este foarte populară. Trebuie să rețineți că nu trebuie udată pe frunze, pentru că apar pete maronii foarte inestetice. Pentru problemele cauzate de insecte se folosesc insecticide iar bobocii bolnavi se îndepărtează. Dacă planta se veștejește fără să va puteți explica de ce, atunci mai bine s-o îndepărtați, pentru că foarte probabil este vorba de un virus.






joi, 23 octombrie 2014