...rain barrel sau water butt...
prima poza nu-mi apartine dar asa arata acest tip de rezervor
acoperisul casei fiind "in doua ape", la fiecare este cate un rezervor
ambele rezervoare sunt "invelite" pentru ca apa sa se pastreze curata, sa nu faca alge verzi si sa nu miroasa...va garantez ca e mai curata decat la robinetul de acasa(de retinut ca acoperisul este din Bituwell si jgheaburile sunt de PVC)
supraplinul este dat intr-o vana de fonta emailata...
rezervor ridicat deasupra locului de dus...
instalatia de apa pentru dus si furtun e provizorie, pana ma decid daca trag apa si la rezervorul de WC din casa
vedere de jos...la dus...
Adevarul este ca sunt foarte folositoare rezerboarele astea, Noi nu avem asa mari si patratoase dar avem niste butoaie adaptate cu robineti.Am strans foarte multa apa de ploaie luna aceasta.
RăspundețiȘtergereInteresanta "instalatie" si foarte elaborata. Mi-a placut in special treaba cu jgheaburile, cum le-ai dus pana la rezervoare.
RăspundețiȘtergereNu-s foarte "elaborate" pentru ca sunt provizorii(de vreo 8 ani...), ideea a fost sa recuperez apa de ploaie si in acelasi timp sa o indepartez de fundatia casei.
ȘtergereCel putin unul din rezervoare va fi ingropat, ca sa nu inghete peste iarna.
si cum tragi apa din el?
RăspundețiȘtergereRezervorul are in partea de jos un robinet de golire, pe un capat de teava cu filet. Se conecteaza o piulita cu filet si se mufeaza teava PVC, cu reductii la dimensiunea tevii de Pexal sau teava neagra pentru apa.
ȘtergereIdeea e ca apa va veni prin cadere(sifonare) datorita diferentei de nivel.
La rezervorul pentru dus, teava pexal e trasa peste gura rezervorului si o amorsez primavara cu un furtun plin cu apa(d-aia am zis ca-i provizorie, pana "bibilesc" o solutie sa-i fac un acoperis rezervorului). Rezervorul e deasupra fosei septice si cand ploua, apa stagneaza pe fosa(poate se si infiltreaza) si fiind umbra se usuca mai greu.
Imi place ca aveti cuier la dus!
RăspundețiȘtergereSi eu ma straduiesc sa-mi conving sotul sa facem o investitie si sa bagam in pamant un rezervor din fibra de sticla unde sa strangem niste apa pentru closete. Problema este ca trebuie sa duci tevi separate, iti trebuie pompa, gaurit prin pereti etc. si asta inseamna BANI si iar BANI. Am calculat, si apa care se trage la clost este mai bine de jumatate din consumul nostru de apa. Toti cei caror le spun asta se mira, apoi ii pun sa-si faca si ei calculul si raman uimiti.
Daca nu ai diferenta de nivel(relief) intre rezervor si WC atunci poti sa pui rezervorul inaltat pe un suport de patru tevi si sa-l folosesti macar vara(apa vine prin cadere-sifonare) iar pe perioada iernii il golesti. Tragi o singura teava de pexal iar la rezervorul vasului de WC pui un "T", in care sa intre apa de ploaie si apa de retea(pe asta pui un robinet ca s-o poti inchide).
ȘtergereFara pompa si alte costuri si poti uda si gradina... eu zic ca avantajele sunt mai mari decat investitia si deranjul.