sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Reflexii in oglinda (9)


"Fiecare copil este oglinda familiei în care trăieşte."


...alte "Reflexii" la Sorin

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Reflexii in Oglinda (8)



...alte "Reflexii" la Sorin

joi, 21 noiembrie 2013

Decoupage pe sticla (3)

    In continuarea articolului Decoupage pe sticla (2) vin acum cu un "upgrade" pentru obiectele de sticla decorate cu vopsele acrilice, lac de crapare(Craquelle) si tehnica servetelului.
Se vopseste obiectul cu o culoare de baza, contrastanta cu cea pe care o vom da in al doilea strat. Dupa uscare se da un strat mai subtire sau mai gros de lac de crapare, in functie de cat de mari dorim sa apara crapaturile.


 
Cand lacul de crapare este aproape uscat(nu se mai prinde de deget) se tamponeaza cu un burete al doilea strat de vopsea(ATENTIE sa nu treceti de doua ori pe aceeasi suprafata, pentru ca riscati sa nu mai apara crapaturile).
Dupa uscare(grabita cu ajutorul unui uscator de par) se poate aplica servetelul conform tehnicii specifice.





Bucatile de servetel e mai bine sa le rupeti cu mana decat sa le decupati cu foarfeca, astfel marginile decupajului nu se vor observa.
Mai puteti citi si despre Decoupage pe lut DAS , Decoupage pe sticla(4) .

Decoupage pe sticla (2)

Despre tehnica decupajului sau tehnica servetelului cred ca multi dintre voi ati auzit.
Aceasta tehnica se poate aplica in doua moduri: pe sticla(vetro decoupage) sau sub sticla(sottovetro decoupage), tehnica ce poate fi combinata cu un lac de crapare(Craquelle).

Pentru decoupage pe sticla avem nevoie de:
-obiecte de sticla - farfurii, platouri, pahare, carafe, butelii de sticla sau bucati de sticla de geam
-vopsele acrilice
-lac adeziv pentru tehnica decoupage
-lac de crapare
-spirt sanitar
-servetele
-lac incolor(pentru barci)
-pensule si bureti pentru aplicarea lacurilor si vopselelor


Se degreseaza cu spirt obiectul de decorat.
Se desfac cele trei straturi ale servetelului.
    Pentru tehnica "pe sticla"(vetro decoupage) se intinde lacul adeziv pe suprafata obiectului de decorat, se aseaza cu atentie primul strat alb de servetel, se acopera cu un nou strat de lac, dinspre mijloc spre margini si se lasa la uscat(pentru o uscare mai rapida am folosit un uscator de par). Dupa uscare se aplica la fel al doilea strat alb de servetel si apoi stratul colorat(cel cu model).
Dupa uscare, se dau cu smirghel, daca e cazul, marginile si se izoleaza suprafata obiectului cu doua, trei straturi de lac incolor.
    Pentru tehnica "sub sticla"(sottovetro decoupage) se pune intai stratul de servetel cu model si apoi celelalte doua straturi.









Pentru ca toata lucrarea a fost facuta pe spatele farfuriei, aceasta poate fi folosita la servit si poate fi spalata cu mana dupa utilizare.
Continuarea la Decoupage pe sticla(3) . Mai puteti citi si despre Decoupage pe lut DAS .

miercuri, 20 noiembrie 2013

Miercurea fara cuvinte (1)

...din lumea necuvantatoarelor acvatice...

Pterois volitans - Lion fish- Pestele Leu

Parachaetodon ocellatus - Angel-Fish - Pestele Inger



BETTA SPLENDES

DISCUS

Mikrogeophagus ramirezi - Ramirezi

Mandarin fish - Pestele Mandarin


...alte "necuvantatoare" la Carmen

vineri, 8 noiembrie 2013

Intre tinerete si batranete

Scriitorul Ullman spunea:
„A fi şi a rămâne mai mereu tânăr este cu putinţă. Tinereţea nu-i doar o perioadă a vieţii, căci ea este, înainte de toate, o stare constantă şi minunată a minţii . Ea este un efect mirific al voinţei puternice superioare, o calitate admirabilă a imaginaţiei creatoare, o emoţie copleşitoare, benefică, intensă, o victorie deplină a curajului asupra timidităţii, a chemării aproape irezistibile a gustului tainic de aventură asupra stării călduţe pe care o oferă confortul şi asupra prejudecăţilor prosteşti.


Nu devii niciodată bătrân doar pentru că ai trăit un anumit număr de ani. Devii bătrân atunci când începe să-ţi fie frică să iubeşti intens şi fără măsură. Devii bătrân atunci când dezertezi, dând dovadă de laşitate, şi refuzi să mai aspiri fiind plin de entuziasm către idealurile divine, sublime.



Trecerea anilor îţi ridează pielea. Renunţarea laşă la cele mai înalte idealuri divine îţi ridează în mod inevitabil sufletul. Toate preocupările noastre josnice, meschine care ne acaparează, toate îndoielile, toate suspiciunile, toate fricile şi toate disperările sunt duşmanii noştri insidioşi, care ne covârşesc încetul cu încetul, ne fac să ne cocoşăm şi ne determină să ne aplecăm către pământ, obligându-ne să devenim una cu ţărâna sau să devenim nişte rămăşiţe necurate înainte de a muri. 


Mereu tânăr este doar acela care, iubind constant şi fără măsură, este şi rămâne un mare curios. El se miră şi se minunează neâncetat în faţa tainelor pe care Dumnezeu i le revelează, descoperind, îmbătat de extaz, mistere acolo unde ceilalţi oameni nu văd nimic deosebit, din cauza opacităţii şi închistării lor.


Un asemenea om se întreabă şi întreabă, întocmai ca un etern copil foarte curios: oare de ce se petrece aceasta? Oare ce va urma după aceea?

El provoacă cu ajutorul lui Dumnezeu evenimentele minunate prin intermediul gândirii sale optimiste, creatoare, puternice şi descoperă mereu noi şi noi bucurii în jocul divin al vieţii.


El contemplă cu atenţie toate sincronicităţile care îi apar din când în când în existenţa sa şi le descoperă semnificaţiile ascunse, înţelegând totodată că acestea toate sunt un dialog al lui Dumnezeu Tatăl cu el. El ştie că, în realitate, eşti la fel de tânăr precum iubirea ta fără măsură şi credinţa fermă şi de nezdruncinat pe care o ai în Dumnezeu.


El a descoperit deja că de fapt eşti la fel de bătrân pe cât de mari sunt închistările, suspiciunile şi îndoielile tale.

El ştie foarte bine că întotdeauna cei perverşi îi judecă pe toţi ceilalţi oameni de-a valma, după propria lor perversitate.


El ştie că atât frumuseţea, cât şi urâţenia se află în ochii privitorului.

El ştie că eşti la fel de tânăr precum îţi este de mare, constantă şi puternică încrederea în sine şi speranţele divine pe care le ai. El ştie că eşti la fel de bătrân ca şi descurajarea şi disperarea ta.


El ştie că poţi să rămâi mai mereu tânăr atâta timp cât vei fi un veşnic îndrăgostit, un romantic incurabil, un iubitor fără măsură, o fiinţă plină de o exemplară bunăvoinţă, veselă, plină de candoare, pură, delicată, tandră şi receptivă.

El ştie că poţi să debordezi de fericire de zeci de ori pe zi atunci când eşti şi rămâi mai mereu receptiv la tot ceea ce este bun, frumos, măreţ, adevărat, sublim, înălţător şi divin.
El ştie că, deşi trăieşti pe Pământ, este cu putinţă să exişti, totodată, într-un tainic paradis atunci când eşti fără încetare receptiv la glasul misterios al inimii, la mesajele îmbătătoare ale energiei iubirii, la spiritele naturii, la omul de lângă tine care are nevoie de ajutor, la chemarea enigmatică a infinitului şi la toate mesajele misterioase care îţi vin de la Dumnezeu."




Preluare de pe http://beauty-love-wisdom.blogspot.ro

Un bătrân către fiul său


Te rog, nu-ţi fie silă, că tremurându-mi mâna,
Când vreau să mă hrănesc, mă murdăresc pe faţă.
…Când erai mic,cu ea,eu te ştergeam întruna,
Şi îţi dădeam, băiete, ca să mănânci dulceaţă…


Când tot repet o frază, nu te-amărî pe mine
Că-ndrug aceleaşi vorbe, până ce oboseşti.
…Când erai mic, copile, eu gânguream cu tine,
Şi repetam cuvinte, să-nveţi ca să vorbeşti…


Ştiu că te enervezi, când mergem la plimbare,
Iar paşii mei greoi mă tin, pierdut,în urmă.
…Când erai mic, băiete, te căram în spinare,
Şi nu ştiam, atunci, că trupul meu se curmă…


Ştiu că nu mă suporţi, să am faţa nerasă,
Să fiu mai ponosit, cu părul ca o claie.
…Când erai mic, copile, şi-acuma mă apasă,
Trezeai tot universul ca să nu intri-n baie…


Ştiu că îţi tulbur somnul, durerile mă seacă,
Şi tot mai grea îmi pare, acuma, bătrâneţea.
…Când erai mic, băiete, dormeam pe la prisacă,
Că-n ţipetele tale, trecură-mi tinereţea...


Mă iartă, tu, copile, că azi îţi sunt povară,
Că nu mai am putere… hai, mergi şi te-odihneşte,
Şi să nu uiţi, băiete… îţi spun a mia oară:
Că tot ce este viaţă, se trece, îmbătrâneşte…

de Vasile David