vineri, 24 mai 2013

Gardulet de gradina

...sau flower fence...

   Daca gasiti pe cineva care-si renoveaza bucataria sau holul si nu mai are ce face cu LAMBRIURILE, atunci aveti deja materia prima pentru gardulet. Altfel nu va ramane decat sa feliati pe lung scandura de 1-2cm grosime, in fasii de 5cm latime sau scandura posta de 5cm grosime in fasii de 1cm. Inaltimea garduletului este de 35cm la capete si scade la 25cm la mijloc.
   Mai aveti nevoie de leaturi de 2x3,5cm pentru cele doua sine orizontale, iar pentru picioarele care se bat in pamant se pot folosi tot leaturi(ascutite in V la un capat) sau fierbeton de 6mm ori teava subtire, prinse vertical pe sine, cu cleme de fixare a tuburilor pentru instalatii electrice.
   Truc: se bat intai toate elementele unui panou(folosind o fasie ca distantier intre doua elemente), se traseaza unghiul dinspre capete spre mijloc si apoi se taie cu circularul de mana.
   Pentru manipulare usoara, am facut "panouri" de 2m lungime pe care le-am fixat in pamant cu cate 3 picioare, cate unul la capete si unul la mijloc.


Iarba uscata a fost invadatoarea buruiana PIR(Triticum repens), care a fost stropita cu Roundop iar apoi se va semana trifoi alb.
   Mai jos se pot vedea colierele cu care am prins si felinarele solare.

   Inainte de montarea in pamant, le-am suflat cu pistolul de vosit, cu lac culoarea cires.

2 comentarii:

  1. ai facut o gradinita superba! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, acum trebuie sa punem rasadurile florilor de vara...

      Ștergere