joi, 20 ianuarie 2011

Bonsai - Casa piticilor

Piticii... cam stresati de insuficienta luminii si de temperatura prea mare pentru unii, dar nu am unde sa-i pun peste iarna decat in casa. Balconul e spre nord, inchis cu sticla si cornier, temperatura scade si sub zero grade.
bonsai_1bonsai_2


7 comentarii:

  1. imi place raftul asta! zici ca sunt crengi de copac. Pe cand stateam la bloc , am desfiintat balconul si l-am inclus in living , asa aveam si eu unde sa tin florile fara teama inghetului. Te-ai gandit la varianta asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, m-am gandit, dar din anumite motive eu nu am camara si am fost nevoit sa pun pe balcon un dulap cu 2 usi pe post de camara si tot aici tin si congelatorul cu 5 sertare, deci...avantaje si dezavantaje.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gabi! Imi place aranjamentul tau! Daca ai probleme cu lumina, atunci ai putea incerca sa suplimentezi cu o lampa tip neon/ecologica. Ideal ar fi sa aiba minim 8 ore de lumina pe zi. Daca mai ai si alte intrebari, suntem bucurosi sa te ajutam pe http://bonsaiclub.ro
    Bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Va citesc de multa vreme(vreo 3 ani)dar sunt cam lenes la scris. Sincer, de pe http://bonsaiclub.ro/ am invatat foarte multe si fara ajutorul vostru nu as fi avut curajul sa-mi incropesc mica colectie. Rafturile au dedesubt(se observa mai greu) cate un spot de 15W dar nu-mi permit sa le tin aprinse mult timp avand in vedere ca mai am 2 acvarii cu lumini(40W fiecare) si pompele de aer.

    RăspundețiȘtergere
  5. Spoturile sunt de mare efect, insa au dezavantajul ca degaja multa caldura. Am gasit recent la hornbach niste mini becuri ecologice ce se monteaza pe soclu de spot, poate te vor ajuta sa mai reduci din costuri.
    Cele bune!

    RăspundețiȘtergere