marți, 18 ianuarie 2011

Cuptor gradina cabana

Cuptorul neterminat- mai trebuie imbracata partea de jos cu piatra de rau si trebuie atasate hornurile!
In parte dreapta se pune plita cu cercuri(de la o soba Vesta veche) si desigur usita pentru focar.

cuptor_8083 Picioarele si placa sunt din beton armat. Este cladit din caramida refolosita si tencuit cu "tenco" in care am amestecat oxid rosu. Ideea era sa fie un cuptor rustic asa ca rosturile nu le-am vopsit la milimetru.
Partea dreapta poate fi folosita cu plita(pt oale, copt vinete etc.) sau fara plita si se poate monta rotisorul sau ceaunul ce va fi atarnat cu lant de o bara transversala stanga-dreapta.cuptor_8105 Ma gandesc sa inchid bolta cuptorului cu doua usi semirotunde, armate cu platbanda, ca sa para a fi porti medievale.cuptorVedere din spate...gratar Pe mijlocul piciorului-spate voi placa cu piatra in forma unei bolti(ca sa para o usita la cusca cainelui) pentru ca din buxusul din mijloc vreau sa fac un topiary sub forma de catel care iese din cusca.Hornul de la plita va urca vertical prin copertina iar cel de la bolta cuptorului va intra in hornul vertical printr-un "T".

...Actualizare MAI 2011...
gratar Captusit la baza cu caramida refractara



Placat cu gresie de exterior... Baza proaspat tencuita...

Un alt model AICI

3 comentarii:

  1. uite ceva ce cautam de mult. Cred ca in primavara asta vom reusi si noi sa-l facem. L-ai facut singur sau ai chemat un "specialist"? :)Cum ai facut bolta?

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am facut singur(primul l-am facut unui prieten, varianta simpla fara plita). De la el am primit caramizile si vazand ca cele refolosite nu se pot cladi "ca la carte" oricat te-ai stradui, am hotarat sa-l tencuiesc si sa simulez rosturile cu vopsea. Pentru bolta am folosit doua platbande indoite in forma respectiva si am cladit pe conturul lor. Am vazut si model facut din polistiren de 5 sau de 10cm taiat in forma de bolta. Caramizile sunt cladite pe lat de la baza si pana se imbina in varful boltii dinspre stanga-> si <-dreapta in acelasi timp.
    Atentie! ar fi indicat sa cumperi mai intai gratarul de inox(daca nu il sudezi tu) la dimensiunea dorita(de la articole de gradina)ca sa sti la ce latime incepi sa cladesti lateralele.
    In interiorul boltei, pe placa de baza, voi pune caramida de samota si apoi pe interior, de jur imprejur, un rind din aceeasi caramida dar pe cant. Astfel gratarul va sta la 10cm(latimea caramizii) de jar si va putea fi ridicat mai sus pe cate 2 bolturi de 2-3cm introduse in peretii laterali(in rosturile dintre caramizi).

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa revin in curand cu dimensiuni...

    RăspundețiȘtergere