vineri, 28 februarie 2014

Rasaduri in alveole ecologice

   De cativa ani folosesc pentru rasaduri carora nu le place sa fie repicate (castraveti etc.) alveole "handmade", facute din tuburi de la hartia igienica sau de la prosoapele de bucatarie.
Daca le pun un tavite, pe un pat de ziar(2,3 file) si apoi le umplu cu pamant, nu mai au nevoie de nici un "fund" la baza, pamantul se va tasa si radacinile nu-l vor lasa sa cada atunci cand facem transplantarea in gradina sau in ghivece in cazul rasadurilor de flori.
     Am facut astfel de alveole si din tuburile de carton folosite la protectia tuburilor de neon si au rezistat destul de bine, taiate la 10cm lungime.




Deci fiti ecologici, reciclati pe cat posibil hartia si cartonul, plantutelor chiar le place.

4 comentarii:

  1. Buna dimineata si o primavara minunata iti doresc. Va c-ai inceput deja in forta sezonul . Sa fie intr-un ceas bun si sa ai rasaduri frumoase si sanatoase care sa-ti dea roade bogate. Felicitari pentru idee si munca. O zi senina si un sfarsit de saptamana minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreme buna si spor la semanat va doresc. Multa sanatate familiei!

      Ștergere
  2. cand ai mutat rasadul in pamant, ai pus cu tot cu carton si ziar? S-au le-ai indepartat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le-am pus cu totul, rădăcinile trecuseră prin carton și nu are rost să le mai deranjezi, umiditatea se păstrează mai mult timp în jurul plantelor iar cartonul e biodegradabil.

      Ștergere