luni, 7 iulie 2014

Bună dimineața (4)

    Deși există mitul că pisicile sunt animale nocturne, nu e tocmai adevărat. Animalele nocturne sunt cele care dorm în timpul zilei și își desfășoară activitatea în timpul nopții, iar pisicile nu intră în această categorie. La fel ca noi, și felinele dorm noaptea, doar că se trezesc mai repede.
      Astfel, felinele tind să „dea alarma" dis-de-dimineață, fără să le pese dacă tu vrei să mai stai în pat sau nu. Se trezesc cu noaptea-n cap, în funcție de ora la care răsare soarele. La scurt timp după ce deschid ochii, devin active și vor să se joace sau să mănânce.
      Prin educarea pisicii, poți controla acest comportament. Să spunem că se trezește și începe să se agite.  Evident că dacă nu are cu cine să se joace, se va plictisi și se va culca la loc. Dar dacă tu îi acorzi atenție, te va deranja în fiecare dimineață. Nu ajunge să te prefaci că dormi, să strigi la pisică sau să te întorci pe cealaltă parte. 





 Trebuie să începi să o dezobișnuiești de aceste apucături, altfel va crede că ești o jucărie care stă mereu la dispoziția ei.
 
 Iată câteva sfaturi în acest sens:
 
     Înțelege că acesta este comportamentul natural al pisicii tale și nu da vina pe ea. Ai răbdare.
     Pune-ți draperii groase în hol și în dormitor, astfel încât să fie întuneric peste tot, până când te trezești.
     Nu îți încuraja pisica niciodată și nu îi acorda atenție atunci când se trezește și se agită dimineața devreme.
     Hrănește-o de două ori pe zi și respectă acest orar, dar nu îi da de mâncare la prima oră, când te trezești.
     „Cina" trebuie să aibă loc înainte de culcare. Asta o va ajuta să adoarmă.
     În timpul zilei, ai grijă să fie ocupată. Puteți face puțină mișcare împreună sau poți pur și simplu să îi cumperi câteva jucării.
     Dacă poți, cumpără-ți încă o pisicuță, ca să aibă cu cine să se joace atunci când tu nu te poți ocupa de ea. 

   Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte este că pisicile tind să se trezească și să devină active dimineața devreme, iar dacă le acorzi atenție, le încurajezi. De exemplu, dacă îți hrănești pisica la 6 dimineață, ea va începe să te bâzâie încă de pe la 5:45 sau chiar 5:30.
   Va învăța să te trezească în fiecare dimineață tot mai devreme. Trebuie să te impui, să o înveți să respecte „regulile casei" și să nu cedezi atunci când cerșește atenție.  


Sursa text: www.animalutul.ro

...la IULISA găsiți și alte..."dimineți însorite"

4 comentarii:

  1. Imi plac mult pisicile1
    Frumos articolul tau!
    O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie, dar daca n-ar mai creste, sa ramana "pitice" mereu.
      O zi placuta!

      Ștergere
  2. Gabi, pisicile au fost cândva animalele mele preferate... Acum îmi plac mai toate deopotrivă și nu știu ce mi-aș lua dacă m-aș muta la casă: toate au drăgălășenia lor!:)
    Pupici și o seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai la casa ai loc destul, deci un caine, o pisica, un papagal si niste pesti de acvariu, asa ca sa nu te plictisesti. Restul timpului o sa fi ocupata cu sotul si copiii...

      Ștergere