miercuri, 9 iulie 2014

Miercurea fara cuvinte (6)

   Mulţi consideră că lăsarea câinilor în voia lui Dumnezeu este o mare greşeală a societăţii. Puţini se gîndesc însă că mulţi ajung în stradă pentru că sunt abandonaţi de stăpânii lor. 
    Ca fiinţe, singura vină a acestora este că s-au născut fără un „înger păzitor“.


Uciderea unor astfel de fiinţe este sinonimă cu crima.

Cu Jean Paul Belmondo, un mare actor...

...alte "necuvantatoare" la Carmen

19 comentarii:

  1. Mulți se nasc fără stăpân...

    RăspundețiȘtergere
  2. No servus. Şeicii mei te invită în vizită la Bălgradul de azi.
    Să ai parte de o MFC frumoasă, atât cât a mai rămas din ea, pe care să o petreci în linişte şi pace alături de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cine e mai ,,animal'' uneori cainele sau omul!Sa ai o zi minunata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne consideram animale pentru ca putem vorbi, si asta doar datorita Celui de Sus, in rest suntem la fel, cu aceleasi nevoi biologice necesare vietii...

      Ștergere
  4. Impresionant filmulețul!
    O searaă plăcută,Gabi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai atât de multă dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si, totusi, ce facem cand copii sunt ucisi pe strada de caini?!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Întâi ne întrebăm de ce sunt câinii aia pe stradă și de ce n-avem Poliția Animalelor (mult mai utilă decât poliția comunitară, căreia nu-i văd rostul dacă avem Poliția M.A.I.) care să se ocupe de stăpânii inconștienți ai orcaror animale(câini, pisici, cai infometați și maltratați).
      Apoi ne întrebăm de ce un copil nu e supravegheat vizual atunci când e lăsat într-un spațiu public invadat de pericole(câini, mașini, boschetari, pedofili, râuri și lacuri). Omorâm câinii, pe ceilalți îi băgam la pușcărie, secăm lacurile și râurile...dar cum rămâne cu PĂRINȚII iresponsabili.
      Pentru mine nesupravegherea copiilor, urmată de decesul acestora, e sinonimă cu omor din culpă datorat celor care îl au în îngrijire.
      O vorbă din popor zice: "eu te-am făcut, eu te omor"...și mulți chiar o confirmă într-un fel sau altul...

      Ștergere
  7. Emotionant filmulet! Atunci cand unii semeni de-ai nostri sunt parasiti de toti cei din jur, este mereu un suflet de caine pe aproape, care nu-l lasa pe om. Sunt fiinte minunate, dar cu care noi, oamenii, ne purtam tare rau. La cati caini fara stapan sunt in tara noastra, ar fi fost normal sa se gaseasca oameni cu suflet care sa-i adopte, sa le ofere un adapost, sa nu-i mai lase asa, parasiti, abandonati, neingrijiti.
    O zi cat mai buna! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem nevoie de Politia Animalelor daca vrem sa rezolvam problemele animalelor abandonate si a cetatenilor iresponsabili. Nu-i obliga nimeni sa detina animale iar atunci cand nu le mai doresc sa le poata duce la un centru de primire si adoptie care are resursele si capacitatea de a le gasi alti proprietari.

      Ștergere
    2. Sa speram ca vom ajunge si noi, romanii, la o minima normalitate. Pentru cat de fiare sunt uneori oamenii, ar trebui o Politie a animalelor, dar nu una simbolica, ci cu legi dure.
      Iar pentru adoptarea cainilor fara stapan, as oferi anumite facilitati celor care vin si adopta un caine maidanez (reduceri la impozit, facilitati la hrana pentru caini, etc), dar si masuri dure pentru cei care doar se fac ca adopta caini si apoi le dau iar drumul pe strazi. S-ar putea face mult mai multe lucruri, pentru ca situatia sa nu mai fie asa...

      Ștergere
  8. Impresionanta alegerea pentru MFC.
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am vazut filmul, însa secventa pe care ne-ai prezentat-o aici este senzationala! Emotie pura!
    Impresionant pâna la lacrimi... într-adevar, ramâi fara cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici un om nu se naste rau, scietatea si cutumele ei il corup sa-si cultive rautatea...

      Ștergere