marți, 24 februarie 2015

DIY - casă și grădină (45)- Presa de brichetat

   Am reușit să finalizez un proiect îndelung studiat și "gândit", cu ce-am găsit prin casă.  
Dacă mi-a ieșit, spuneți voi, dar eu sunt foarte mulțumit de această presă de brichetat hârtie reciclată. Hârtia se rupe fâșii și se lasă la înmuiat în apă 1-2 zile. Apoi cu mașina de găurit și cu brațul de amestecat vopsea sau ciment , se toacă până devine un fel "pastă". Am încercat și cu hârtie netocată, "cărămizile" ies mai colorate și nu atât de dense ca în prima variantă.    
N-am reușit să fac proba de "foc" a cărămizilor în șemineu pentru că încă nu s-au uscat....brichetele de hârtie le găsiți arzând la  Brichete de hârtie

7 comentarii:

 1. Doamne, cata munca si imaginatie. E un lucru bun sa reciclezi hartia, bravo tie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici nu-ti dai seama cata hartie se aduna decat atunci cand n-o mai arunci la cos...

   Ștergere
 2. Ati reusit pana la urma sa le faceti proba ? sunt curios cum arde si in ce fel de soba !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-au uscat si in weekwend le bag la semineu..."semineu prity k1". Revin cu poze si impresii...

   Ștergere
 3. Răspunsuri
  1. N-am incercat pentru ca nu am deocamdata nici o sursa, dar daca e rumegus fin, ar trebui sa mearga daca e putin umed. Amestecat cu hartie merge sigur. O sa caut si voi face experimente. Vreau sa incerc si hartie amestecata cu crengi subtiri, macinate sau taiate la 4-5cm lungme.

   Ștergere
  2. Merge si cu rumegus! Practic ,cu orice este combustibil.Resturi vegetale uscate in prealabil,de exemplu.Binenteles trebuie maruntite,apoi daca se amesteca cu padta de hartie,este super.Trebuie doar atentie la pus in soba,sa nu fie puse prea multe odata,sa nu se colmateze priza de aer grataru de la cenusar.Puteti avea surprize!

   Ștergere