luni, 28 ianuarie 2013

Mozaic faianta - gresie

...sau adapatoare pentru pasari cu resturi de gresie sau faianta...


  Din resturi de gresie si faianta, sparta cu ciocanul (atentie la ochi), am hotarat sa facem un picior pentru o "oala de parabolica", ce va fi pusa cu partea concava in sus (ca sa retina apa) si sa o transformam intr-o adapatoare pentru pasari.
  Pe un tub de canalizare vechi, despre care am crezut mereu ca sunt de beton dar sunt din ciment si fibra de sticla (se taie usor cu flexul cu disc diamantat), am lipit cu adeziv de gresie pentru exterior, dupa un model desenat de mana cu creionul.


  Dupa ce modelul va fi gata, golurile se vor umple cu chit de rosturi (diferite nuante). De la rostuirea pietrelor iazului a ramas chit aquastatic ce poate fi colorat cu oxid pentru zugraveli.
  Pe marginea si in interiorul parabolei, ce va sta deasupra piciorului ca o ciuperca cu palaria intoarsa, se pot lipi pietre de diferita marimi pentru ca pasarile sa nu alunece in apa.
  De aici imaginatia fiecaruia poate sa zboare...
...o mini-pompa pentru arteziana in mijloc...
...se poate umple total sau numai pe margini cu pamant si rasaduri de flori curgatoare...
eu atat mi-am imaginat deocamdata...voi puteti sa continuati daca va incanta ideea...

7 comentarii:

  1. Buna ideea!
    Eu am imbracat o galetusa de vopsea in bucatele de faianta, doar ca le-am lipit cu prenandez. Se poate aplica si pe masute sau scaune (pe cel din urma il folosesc pe post de suport pentru ghivece mari)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult ideile de pe acest blog.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc!
    Pe masute poti face un cadru de cornier sau tabla sau chiar din coltare pentru ghipscarton iar apoi poti placa un model de tabla de sah sau orice alt model. La fel, poti decora ghivece de lut ars(ceramica) dar iarna trebuie puse la adapost sau acoperite, pentru ca exista riscul de a ingheta si a crapa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, sunt foarte bune ideile. Excelente pentru timpul liber al unei minti obosite de calculator! Eu am vazut la Barcelona acum un an un concurs de reciclare organizat de firma spaniola Roca in care tinerii artisti au decorat un perete al unei cladiri abandonate cu resturi colorate de gresie si faianta, evident, ca reclama. Oricum, o idee interesanta pentru activitati de cartier, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si eu peretele ala, geniala idee au avut! Au transformat ceva urat si ponosit in ceva artistic, si asta doar din resturi de faianta si gresie .

      Ștergere
  5. Tuturor sigur nu veti placea vreodata! Important e sa va placeti dvs. pe dvs! Faceti lucruri tare frumoase; presupun ca va place si muntele de vorbiti de surplombe. Nu sunteti dispus contracost sa-i ajutati si pe altii de pe la poalele Fagarasilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri...
      Inainte sa vorbim de costuri(materiale sau spirituale) ar trebui sa-mi fac o idee despre natura ajutorului de care aveti nevoie si de modul in care doriti sa colaboram...

      Ștergere